Nederland digitaliseert

In mijn blog van mei heb ik u meegenomen over de invloed van mediaboodschappen. Wat herkent u in onderstaande afbeelding? De jonge of de oude vrouw? Beiden vrouwen zijn verwerkt in de afbeelding, hetzelfde beeldinformatie kan dus leiden tot verschillende interpretaties van onze hersenen.

jonge-en-oude-vrouw-loopke-column

nederland_digitaliseert_tcm106-414246
Nederland digitaliseert
Bent u al digitaal vaardig?
Een van de afspraken van het regeerakkoord is, dat voor eind 2017 burgers en ondernemers zaken digitaal met de overheid kunnen afhandelen. We verwachten elk moment van de dag en op welke plek dan ook contact te kunnen hebben met vrienden, familie, winkels en dus ook met de overheid. Alle schriftelijke transacties tussen burgers en bedrijven met de overheid kunnen dan ook digitaal afgehandeld gaan worden. Ook zorgverzekeraars, huisartsenpraktijken en ziekenhuizen zorgen al voor een inkijk in uw eigen persoonlijke dossier.

Met uw DigiD kunt u inlogen op websites van de overheid en in de zorg. Uw DigiD is 3 jaar geldig nadat u deze voor het laatst heeft gebruikt. Zorg, dat uw DigiD wachtwoord niet te raden is, houd uw DigiD privé, controleer de DigiD website voor gebruik, herken valse e-mails en houd uw computer gezond.

Wist u al, dat het zelf inplannen van een afspraak bij uw specialist in het Bravis ziekenhuis of bij uw huisarts kan al.
Kijk eens op

https://www.bravisziekenhuis.nl/mijnbravis of

https://www.mijngezondheid.net

Babeltrucs worden niet alleen op straat of aan de deur toegepast, maar ook aan de digitale deur. Bijvoorbeeld met WhatsApp of Facebook. Krijgt u een verzoek om hulp van een bekende? Vraag dan altijd via een ander kanaal na of het daadwerkelijk van die bekende afkomstig is. Oplichters spelen graag in op de behoefte van mensen om vrienden in nood te helpen. Dat is natuurlijk een goede eigenschap, maar voorkom dat u slachtoffer wordt van dit soort oplichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *