Even voorstellen

collage-wendy-cubigo

Mijn naam is Wendy de Koning-Bogers en woon met mijn man en onze dochter in Ossendrecht op de Brabantse Wal.

Sinds november 2015 ben ik als zelfstandige ingeschreven bij de KvK met mijn bedrijf ‘Wees Bewust Coach’. Ik adviseer aan ondernemers, instellingen & particulieren op het gebied van Sociale Media Strategie, Mediaonderwijs & Mediaopvoeding. Daarnaast verzorg ik workshops ‘Wegwijs op je eigen apparaat’ aan o.a. 50-plussers.

Niet alleen privé, maar ook zakelijk wordt steeds meer gebruik gemaakt van sociale netwerken en platforms, zoals Twitter, Facebook, weblogs, YouTube en dergelijke. Sociale Media worden steeds meer geïntegreerd in allerlei disciplines en zijn nog volop in ontwikkeling. Steeds meer bedrijven zetten Social Media in voor hun communicatie, marketing en PR. In 2013 ben ik de studie ‘Communicatie Deelprogramma Sociale Media’ gaan volgen. Deze opleiding laat zien wat de impact van Social Media kan zijn en hoe je in de praktijk met Social Media kunt omgaan door een Media Strategie Plan op te stellen.

Tijdens deze studie ‘Communicatie Deelprogramma Sociale Media’ heb ik in september 2013 het project “Sociale Media” voor het DorpsPlatform Ossendrecht uitgevoerd. Naar aanleiding van een bijeenkomst werd het duidelijk, dat er behoefte was aan trainingen op het gebied van internetgebruik en sociale media in de dorpskern Ossendrecht. Ik heb samenwerking gezocht met de bibliotheek Het Markiezaat, de basisschool De Meulenrakkers en de Ouderbond en ben voor twee jaar op vrijwillige basis cursusleider en coördinator geweest met als resultaat 60 cursisten opgeleid voor de ‘klik en tik’-cursus. Dit project gaf mij zoveel energie en heb ik de stap gezet om als zelfstandige aan de slag te gaan.

Sinds 11 mei 2016 ben ik Nationaal gecertificeerd MediaCoach via de Nationale Academie voor Media en Maatschappij. De Nationale Academie voor Media en Maatschappij en de Nationale Opleiding MediaCoach zijn branche-erkend en aangesloten bij Mediawijzer.net, het door de overheid (ministerie OCW) geïnitieerde mediawijsheid- expertisecentrum.