Digitaal flirten of daten

In mijn blog van december 2016 heb ik u meegenomen over de invloed gratis digitale producten.

In deze rubriek neem ik u mee over de vervelende verrassingen na het delen van persoonlijke foto’s of filmpjes met vrienden of je partner en de relatie gaat over. Wees bewust met seksueel getinte teksten, foto’s of filmpjes, wat nu onschuldig lijkt kan grote gevolgen hebben voor de toekomst!

Het in privé delen van persoonlijke teksten, foto’s of filmpjes is spannend en leuk, zolang je er allebei plezier aan beleeft is er niets mis mee. Hou er wel rekening mee, dat het niet geheel zonder risico is.

Online flirten, daten en experimenteren is heel normaal geworden in de digitale wereld waarin we leven. Op zich niks mis mee, maar als iemand aan de haal gaat met bijvoorbeeld jouw persoonlijke foto’s is de controle weg. Dit kan uiteindelijk grote gevolgen hebben zoals pesten, wraak of zelf in het ernstige geval afpersing.

Belangrijk is dat als het je overkomt je iemand in vertrouwen neemt. Schaam je niet, het komt meer voor dan je denkt. Niemand in je directe omgeving, waar je het pest, wraak of afpersing mee kunt bespreken. Ben je slachtoffer? Neem dan contact op met www.meldknop.nl of www.helpwanted.nl

Door de digitalisering praten men vaak onvoldoende met uw kind of vriend(in). Weet waar je kind of vriend(in) mee bezig is en bespreek deze onderwerpen. Wil je graag tips over hoe je zaken bespreekbaar kunt maken. Zie tabblad ‘Tips’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *