Gratis is een toverwoord

In mijn blog van oktober 2016 heb ik u meegenomen over de invloed van Nederland digitaliseert. De overheid en de zorg zijn digitaal bereikbaar! Heeft u ook al ingelogd via https://www.bravisziekenhuis.nl/mijnbravis of https://www.mijngezondheid.net ?
Uw kunt u reactie geven op mijn Facebookpagina.

Gratis is een toverwoord
Als men de keuze heeft om iets gratis aan te schaffen, waarom dan betalen? De magische uitwerking van gratis wordt veel ingezet bij bijvoorbeeld het aanschaffen van een app voor smartphone of tablet.
Een app is een klein programmaatje, dat men kan installeren op een smartphone, tablet of computer. Door middel van apps kan men de functies op deze apparaten uitbreiden. Sommige dienen als informatievoorziening en andere weer als ontspanning.
Bijvoorbeeld met de app ‘huisje boompje beter’ kan men informatie vinden hoe je jouw tuin mooier, levendiger én klimaatbestendig maakt.

Apps kunnen worden aangeschaft via digitale winkels als App Store (Apple) of Google Play Store (Android).

Een aantal apps zijn gratis of tegen een kleine vergoeding aan te kopen (met een creditcard of een giftcard). Bij de gratis apps hoef je geen geld te betalen, in ruil hiervoor geeft men persoonlijke informatie weg en ontvangt men gratis reclame. Ga zeker niet lukraak op zoek naar gratis apps/software, de kwaliteit kan variëren en de intenties van de maker zijn niet altijd even zuiver.

Bij het aanschaffen van een app wordt er vaak gevraagd om locatievoorzieningen in te schakelen en of pushberichten te accepteren. Hiermee kunnen bijvoorbeeld bezoekers van een ziekenhuis, musea of vliegveld naar de juiste locatie gestuurd worden door middel van een app op hun eigen telefoon. Middels Beacons (zender, die een bluetooth signaal uitzend) kunnen winkels, zorginstellingen & organisaties hun klanten volgen, persoonlijke boodschappen of advertenties versturen.
Dit kan handig zijn, maar is dit wenselijk in elke app? Wees bewust van uw keuzes.

Controleer daarom met regelmaat de instellingen van uw apparaat met betrekking tot uw Privacy en de locatievoorzieningen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *